fbpx
E-Ticaret Yazılımları, Paketleri.
Eticaret paketi, eticaret özel yazılımı, eticaret açık kaynak kodlu altyapıları gibi bir çok seçeneğe sahip bir yapıdadır eticaret yazılımları. Peki bu seçeneklerin farkları nedir?
Seçim yapmanın zor olduğu bu aşama aslında oldukça hayati bir konumdadır. Çünkü yapacağınız her iş, atacağınız her adım dönüp dolaşıp yazılıma yani altyapınıza dayanmaktadır.

“Artıları ve Eksileriyle E-Ticaret Yazılımları”

E-Ticaret Platformları
Bu bölümde, e-ticaretin gerçekleştiği en yaygın platformlardan bazılarına ışık tutacağız. Kimi yerli kimi yabancı olacak bu listemizin çünkü dünya üzerindeki yaygın kullanılan örnekleri görmenizi ve ister yerli isterseniz yabancı altyapıları seçin aralarındaki farkları iyi inceleyebilir halde olmanızı isteriz. Örn; Shopify panel özellikleri ve panel kullanımı açısından Türkiye’deki bütün yazılımların üzerindedir fakat %100 yerel bir çözüm olmadığı için çoğu zaman yerel ama hayati olan entegrasyonlarda sorun yaşanabilmektedir.

Kendi siteniz için kurabileceğiniz altyapılar

Online bir mağazaya sahip olmak, e-ticaret yapmanın en basit yollarından biridir. Satıcı bir web sitesi oluşturur ve bunu alışveriş sepetlerini ve e-ticaret çözümlerini kullanarak ürün ve hizmet satmak için kullanır. “Doğru” çözüm satıcıya ve ürünlerine bağlı olacaktır. Aşağıda en iyi e-ticaret platformlarından bazılarının listesi bulunmaktadır. Onlara göz atın ve hangisinin sizin için uygun olduğunu görün.

Magento – Piyasadaki en esnek e-ticaret çözümlerinden biri olarak kabul edilen Magento, kutudan çıkar çıkmaz güçlü özellikler sunar. Tüccarlara e-ticaret mağazalarının neredeyse tüm yönlerini özelleştirme olanağı verir ve sitenizin görünümü, hissi ve işlevleri üzerinde tam bir özgürlüğe sahip olursunuz. Yerel pazarlarda entegrasyon sorunları ve bu altyapıyı kullanabilen personel istihdam etme zorunluluğu negatif yönleri.

Magento ayrıca, site sahiplerinin desteğe ihtiyaç duymaları durumunda başkalarıyla kolayca bağlantı kurmasına izin veren aktif bir uzmanlar, geliştiriciler ve ajanslar topluluğuna sahiptir. Magento’yu geliştirmek için birçok eklentisini kullanarak çok daha işlevsel hale getirebilirsiniz. Ancak Türkiye şartlarında değerini hala bulamamış bir Global yıldız olduğunu belirtmek isteriz. Umarız ki geliştiricileri ve tecrübeli personelleri arttıkça kendi değerine ülkemizde de kavuşacaktır.

Demandware – Bu tamamen hazır ve geliştirmeye kapalı bir çözüm. Demandware kullanan satıcıların tamamı aynı versiyonu kullandığı ve aynı tabanda buluştuğu için bu platform bakımı ve geliştirme konularında sizi asla yormayacaktır çünkü böyle bir şey yapmanız imkansız 😊 herkesle aynı yapıyı kullanmak zorundasınız, herhangi bir geliştirme olanağınız yok.

Demandware’in güçlü yanlarından biri, çok kanallı perakendeciler düşünülerek oluşturulmuş olması ve tüccarların fiziksel ve dijital mağazaları arasında kolayca satış yapmalarını sağlayan özelliklere sahip olmasıdır. Hem fiziki mağazada hem online mağazada aynı sistem üzerinden çalışabilmenize olanak sağlıyor fakat sırf bu özelliği için kullanılır bir yazılım olduğunu düşünmüyoruz.
Kaldı ki yerel bir çözüm değil, ülkemizde kullanmak isteyeceğiniz bir çok kurulumu maalesef yapmanız epey zor olacaktır.

Oracle Commerce – Bu kurumsal e-ticaret çözümü şirket içinde uygulanabilir veya Oracle veya üçüncü bir tarafça barındırılabilir. Hem B2B hem de B2C satıcılarına fayda sağlayabilecek özelliklere sahiptir ve daha karmaşık mal ve veri açısından zenginlikler sağlayan güçlü işlevlerle birlikte gelir.

Oracle Commerce ayrıca, kullanıcıların siteleri ve kampanyaları kolayca özelleştirmelerine olanak tanırken aynı zamanda birden fazla marka ve pazar için siteleri etkin bir şekilde kullanmalarını sağlar. Genellikle Oracle ERP sistemlerini kullanan markaların tercih ettiği hatta tercih etmek zorunda kaldığı bir ecommerce çözümüdür. Fiyat performans açısından pek tavsiye edebileceğimiz bir yazılım değil maalesef.

Shopify – Birçok KOBİ arasında popüler bir seçim olan Shopify, çevrimiçi, sosyal medyada ve yüz yüze satış yapabilmenizi sağlayan özelliklere sahiptir. Satıcıların, kullanımı kolay arayüzler ve şablonlar aracılığıyla e-ticaret sitelerini oluşturmalarına ve özelleştirmelerine olanak tanır. Envanter yönetimi, raporlama, satın alma düğmeleri ve daha fazlası gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca Facebook, Instagram ve Pinterest gibi sitelerde aktif olanlar için sosyal satış işlevlerine sahiptir.

Shopify tamamen ana şirket tarafından içeride barındırılan bir yazılım, yani siz Shopify kullanıyorsanız eğer sitenizi korumak veya sunucularını yönetmek konusunda endişelenmenize gerek yok çünkü tüm o işleri Shopify kendisi yapıyor, tabi ücretini de alıyor.

Bizce en büyük artısı mükemmel paneli, raporlama sistemleri, panel içinden reklam yönetim imkanı sağlaması ve inanılmaz temizlikte kurulmuş olan dijital performans entegrasyonları. Bizce global pazardaysanız eğer ilk üç tercihinizden birine Shopify’ı kesinlikle eklemelisiniz. Türkiye’de de olsanız kullanımınızda herhangi bir engel yok tabi ki ama özellikle multi location sistemlerinde harika bir altyapı olduğunu söylemeliyiz.

WooCommerce – WooCommerce, WordPress için açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. Analiz ve raporlama, gönderim seçenekleri ve mobil uyumlu işlevler gibi standart özelliklerle birlikte gelir. WordPress için özel olarak üretilen WooCommerce, platforma sorunsuz bir şekilde bağlanır. Bu, mevcut WP kullanıcıları için çok kolay ve cezbedici bir özelliktir.

WooCommerce son derece genişletilebilir, üzerine dev kodlamalar inşaa edilebilir ve geliştirici dostu olup, özel AJAX uç noktaları, Webhook sistemleri ve daha fazlası gibi şeyler sunar. Tek sorunu sunucu optimizasyonu açısından başınızı biraz ağrıtabilir.

BigCommerce – Büyük ve küçük markalar tarafından kullanılan BigCommerce, site oluşturucu, kargolama seçenekleri, raporlama ve daha fazlası gibi özellikler sunar. Ayrıca, satıcıların eBay, Amazon, Facebook, Google Shopping ve Square gibi diğer sitelerde ve platformlarda entegre olmalarını ve satış yapmalarını sağlar. Ayrıca, blog marketing, email marketing gibi eklentileriyle dijital pazarlama konusunda elinizi kuvvetlendirir.

Ek olarak, BigCommerce, diğer işletmelere satış yapan toptancılar ve tüccarlar için yerleşik bir B2B modüllerine sahiptir.

BigCommerce tamamen şirket içinde geliştiriliyor, bu nedenle şirket tüm platformun bakım ve yapılması gereken güncellemelerini kendisi yapıyor.

Volusion – Global’de bir başka popüler e-ticaret çözümü olan Volusion, satıcıların kendilerine online mağazalar oluşturmasına, ürünlerini sergilemesine ve ödemeleri tek bir platformda almasına olanak tanır. Volusion, WIX gibi bir site oluşturucu fakat alışveriş sepeti, dijital pazarlama araçları ve daha fazlasını içinde sunduğu için standart özellikli bir eticaret altyapısı diyebiliriz. Bunun da yerel bir çözümü bulunmadığı için yerel kargo entegrasyonları, ödeme sistemi entegrasyonları konularında ciddi sorunlar yaşamanıza yol açabilir.

Drupal Commerce – Bu, kullanıcıların Drupal’da online mağazalar ve uygulamalar oluşturmalarını sağlayan açık kaynaklı bir e-ticaret sistemidir. Drupal Commerce son derece esnektir ve kullanıcıların işlevlerini geliştirmesine ve genişletmesine izin veren yüzlerce modül sunar. Yerel bir çözümü bulunmadığı ve ülkemizdeki geliştirici sayısı neredeyse hiçe yakın olduğu için kullanımını pek önermiyoruz. Eğer kendinize bir hobi arıyorsanız tercih edebilirsiniz 😊 Kullanıcılarına puzzle gibi bir geliştirme süreci sunar.

Ticimax– Türkiye’de ilk e-ticaret hazır altyapı sağlayıcılarından olan Ticimax bir çok paket ve özel yazılım seçenekleriyle ülkemizde en çok tercih edilen e-ticaret yazılımı olma özelliğine sahiptir. Maalesef Türkiye’de hangi altyapının gerçekten kaç aktif kullanıcısı olduğunu objektif bir şekilde görebileceğimiz bir kaynak yok ancak 11 yıldır sektörde yer alan e-ticaret insanları olarak bizim görüşümüz kaç müşterisi olduğundan çok müşterilerinin ne kadar yetenekli sitelere sahip olduklarıdır. Rakiplerinden özellik olarak artıları ve eksileri tabi ki var ancak önemli olan artılarını sizlere aktarmak isteriz.

Öncelikle ülkemizdeki en iyi sunucu optimizasyonuna sahip altyapı olarak Ticimax’ı söyleyebiliriz. Web Servis olanağı, script yönetimi özellikleri gibi rakiplerinden NET ayrışan Ticimax paket yazılımı kendinizin de geliştirmenize olanak sağlayan nadir hazır sistem sunan firmalardandır.

Hızlı ve çözümcü destek ekibini de es geçmeyelim 😊

Fiyat Performans açısından oldukça başarılı olan Ticimax sistemlerindeki bizim paket tercihimiz Special Omni. E-İhracat paketlerini saymazsak tabi ki, onlar 2-3 gömlek üstün paketler çünkü.

Tsoft – Ülkemizdeki diğer değerli yazılım altyapısı için Tsoft’u söyleyebiliriz. En eski olmasa da çok köklü ve sektöre yayılmış bir altyapı olduğunu söyleyebiliriz. Mobilya, hırdavat, gıda ve giyim gibi çok farklı sektörlerde kullanıcıları olan Tsoft paneli ile ön plana çıkan ve kampanya kurguları açısından ülkenin en gelişmiş altyapısına sahip firma diyebiliriz. Çok çeşitli kampanyalar sürdürmeyi düşünüyorsanız adresiniz TSOFT.

İdea Soft – Türkiye’de bu işi ilk yapan firma ideasoft’tur ancak yıllar geçtikçe geç gelen güncellemeler, eksik özellikler nedeniyle çok özellik bekleyen markaların ilk tercihi olmamaya başladı. Dijital entegrasyonlar ve performans araçlarıyla uyum konusunda sorunlar yaşayabilirsiniz ancak eticarete ilk adım atan bir markaysanız tercihleriniz arasına kesinlikle alabilirsiniz. Fiyat performans açısından iyi bir altyapı sunan ideasoft’un öne çıkan özelliklerine tasarımsal yeteneklerini de ekleyebiliriz.

Faprika – E-Ticaret hayatında SüratKargo ile birlikte yürüttükleri ücretsiz e-ticaret yazılımı kampanyası ile parlayan faprika yazılım İzmir merkezli butik bir eticaret altyapı sağlayıcısıdır. 2017-18 yılları arasında hızlı büyüme yakalayan markanın bu büyümesinde patirti.com ve trendbende.com markalarının 112dijital ile birlikte yakaladıkları büyüme grafiğinin payını aktarmasak olmaz 😉

Özel yazılımda o yıllarda Türkiye’nin açık ara en iyi geliştirmelerini sunan faprika yazılım ailesi sonrasında ticari bir kararla özel yazılım hizmetini durdurdu ve o da Ticimax, Tsoft, ideasoft gibi paket e-ticaret yazılımı kiralamaya başladı.

Paket sistemlerini tecrübe etmediğimiz için hakkında pek yorum yapmamız doğru olmayacaktır ancak özel yazılımlardaki gücünü umarız ki pakete de yansıtmışlardır. İleride paketlerini de tecrübe edersek kesinlikle bu yazıyı güncelleyeceğiz.

Uzmanından Faydalı Bilgiler

E-Ticaret Nedir?

Elektronik ticaret veya internet ticareti olarak da bilinen e-ticaret, interneti kullanarak mal veya hizmet alım satımı ve bu işlemleri gerçekleştirmek için para ve veri aktarımı anlamına gelir. Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticaret Nasıl Yapılır?

E-Ticaret’in ne olduğunu öğrendikten sonra ikinci aşama nasıl yapıldığını öğrenmektir. Tabi ki 112dijital’le yapılır derdik ama bize yakışmaz 😊
E-Ticaret, offline ticaretten çok farklı görünse de aslında bu ticaretin de yapımı aşamasında offline ticarete benzer aşamalardan geçtiğinizi göreceksiniz. Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticaret Başarı Sırları

E-Ticarette nasıl başarılı olunur? E-Ticarette başarının sırları? E-Ticarette başarı için ne yapmalı? Başarılı bir eticaret sitesinin özellikleri nelerdir? Tüm bu soruları hap bilgilerle cevaplandıracağız.

E-Ticarette başarılı olmak için yapmanız gerekenler bir yemek tarifi kadar net olmasa da bu iş tıpkı bir yemek yapmak gibi herkesin kendi lezzetini yakalamasıyla neticelenir. Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticaret Başarı Hikayeleri

Artık e-ticaret hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuza göre, e-ticaret başarı ve başarısızlık öykülerinin gerçek dünyadaki örneklerine bakmanın zamanı geldi. Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticarette Ne Satılıyor?

E-ticaret sitelerini sınıflandırmanın birçok yolu vardır. Bunları sattıkları ürün veya hizmetlere, işlem yaptıkları taraflara ve hatta üzerinde kurulu oldukları yazılım altyapılarına göre ayırabiliriz. Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticaret Paketleri

Eticaret paketi, eticaret özel yazılımı, eticaret açık kaynak kodlu altyapıları gibi bir çok seçeneğe sahip bir yapıdadır eticaret yazılımları. Peki bu seçeneklerin farkları nedir? Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticaret Depo & Lojistik Sistemleri

E-Ticarette nasıl başarılı olunur? E-Ticarette başarının sırları? E-Ticarette başarı için ne yapmalı? Başarılı bir eticaret sitesinin özellikleri nelerdir? Tüm bu soruları hap bilgilerle cevaplandıracağız. Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticaret Muhasebe Sistemleri

E-Ticaret muhasebe programı önerisi? Hangi muhasebe programı e-ticarete en uygun? E-Ticarette sorunsuz muhasebe programı? Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticaret Modelleri

E-Ticaret sitelerini sınıflandırmanın başka bir yolu ise alan ve satan taraflara göre sınıflandırmadır. Bu sınıflandırma aslında en tipik e-ticaret modelleme şeklidir. Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticarette Faydalı Araçlar

E -ticaret araçlarının sayısını inanın biz de bilmiyoruz. Özellikle son 2010 yılından sonra inanılmaz seviyede artış yaşayan bu sektör için ne söylesek az. Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticaret Kontrol Listesi

E-Ticaret yapan veya yapacak olan her girişimcinin, direktörün veya yatırımcının kesinlikle bir kontrol listesi olmalı. Devamı İçin Tıklayınız

E-Ticaret Pazaryerleri

E-ticaret işlemleri, satıcılar ve müşteriler arasındaki işlemleri kolaylaştıran siteler olan pazaryerleri yani online pazarlarda da gerçekleştirilebilir. Devamı İçin Tıklayınız
Nasıl Çalışabiliriz?
112dijital’in çalışma şeklini, öncelikli kriterlerini ve hizmet mantığını merak ediyorsanız sizi böyle alalım 😉