fbpx
E-İhracat Danışmanlığı

İhracat yapmak, E-İhracat yapmak, Yurt dışına mal satmak ne kadar da büyülü sözler değil mi? Yıllardır büyük fabrikalar, dev markalar bu işi yapabilirlerdi çünkü çok büyük yatırımlar isteyen bir işti ihracat yapma fikri. Depolar açılacak, satış için fuarlara gidilecek, bağlantılar kurulacak… Uzar gider. E-Ticaretle, dijital dünyaya geçişle birlikte ihracat yapmak artık eskisi kadar büyük şirketlerin tekelinde değil. Nasıl İzmir’den Ankara’daki bir müşterinize e-ticaret ile satış yapabiliyorsanız, İzmir’den Rusya’ya da mal satabilirsiniz. İzmir’den Ankara’ya belki Aras Kargo ile gönderdiniz, ödemeyi de Kredi Kartı ile Türkiye’deki iyzico veya paytr aracılığıyla tahsil ettiniz Rusya’da da durum çok farklı değil 😊 kargonuz Aramex olabilir, FedEx olabilir, B2C D. Olabilir, ödeme yöntemi Yandex Money veya Entercash veya Ideal veya direk kredi kartı ile sanal pos üzerinden tahsil edebilirsiniz. Tabi bilmeniz gereken birkaç yasal kurallar mevcut ama inanın çok zor işler değil artık bu işler. Hangi ülkede hangi kargo ile çalışmalısınız, hangi ödeme yöntemini entegre etmelisiniz, sitenizi hangi paket yazılım ile donatmalısınız gibi bir çok konuda 112dijital sizin yanınızda. E-İhracat yapmak isteyin yeter, birlikte aşarız bütün engelleri. Güney Kore’de e-ticaretin genel ticarete oranı %20’leri geçti, ülkemizde daha %4’lerde. Türkiye’de eticarette başarılı olamayıp ihracatta başarılı olan bir çok firma var 😊 E-İhracatta ticaret daha zor değil aslında daha kolay, sadece kuralları farklı ve bu kuralları sağlıklı bir şekilde yerine getirirseniz İngilitere, Almanya veya Fransa’dan ürünlerinizi çok beğenen sadık müşteriler edinmeniz imkansız değil.

E-İhracat nedir? Nasıl yapılır? Nasıl başarılı olunur? Kimler E-İhracat yapabilir? E-İhracat kargo ve ödeme sistemleri nelerdir? Hangi E-ihracat paketini almalıyım?” Bunlar gibi sorularınızı hızlıca çözüp ihracatın tadına varmanız için var gücümüzle çalışmaya hazırız.

E-İhracat Nedir?

E-İhracat, E-Ticaret’in ülke sınırları dışına yapılan formudur. İhracatın online halidir. Almanya’ya, Amerika’ya, Japonya’ya ve bun ülkeler gibi Dünyanın dört bir yanındaki ülkelere ürün, hizmet veya bilgi satışının adı e-ihracattır.

E-İhracat Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir e-ticaret sitenizin olması gereklidir, sonrasında satış yapmak istediğiniz ülkeye lojistik kargolama sağlayan bir taşımacılık şirketi ve o ülkenin insanlarının kullandığı ödeme sistemi veya sistemleri ile anlaşmanız ve bunları sitenize entegre etmeniz gereklidir.

E-İhracat Başarı Sırları

Doğru pazar, doğru ödeme sistemi, doğru kargo şirketi, satış  yapacağınız ülkedeki insanların kullandığı dilde sitenizin hizmet veriyor oluşu, para birimi, rekabetçi ürün, fiyat ve kaliteli fotoğraf bütünü ihracattaki başarının sırlarıdır.

E-İhracat Başarı Hikayeleri

Modanisa, Sefamerve ikilisi tesettür pazarını çok iyi tespit etmiş ve rekabette güçlü ürünlerle Müslüman kadınların yoğun yaşadığı lokasyonlara odaklanarak başarılı bir e-ihracat operasyonu yürütmüşlerdir.

E-İhracat’a Başlarken

Yazılım altyapısının seçimi, ödeme sistemlerinin seçimi, kargo şirketinin seçimi, dil çevirileri, odak pazar seçimi, fiyatlama çalışmaları, kur hesaplamaları ve reklamcılık stratejisi.

E-İhracat Paketleri

Ticimax, Tsoft, Shopify gibi firmaların sunduğu e-ihracat paketleri sizin e-ihracatta başarılı bir yol izlemenize yeterli altyapıyı sağlamaktadırlar.

E-İhracat için Kargo Firmaları

E-İhracatın kalbinde ödeme ve kargolama yatar. Kargo firması seçimi çok önemlidir. Bu seçimi odak pazarınıza göre yapmalısınız. Maliyetten tabi ki çok önemli ama 5 Euro maliyetten kaçarak binlerce Euro’luk satıştan olmanızı da istemeyiz. Bu yüzden örneğin Avrupa’nın ZONE 1 diye tabir edilen ana ülkelerinde DHL çok başarılıyken, Orta Doğu’da Aramex açık ara üstündür. Seçeceğiniz kargoda öncelikle sınır ötesi taşımacılıkta güçlü olduğu bölgeleri iyi öğrenmeli ve buna göre seçim yapmalısınız.

E-İhracat’ta Ödeme Almak

Bu başlığı ikiye ayırabiliriz. Birincisi VISA, Master Card özellikli tüm kartlardan Dünya genelinde Türkiye’deki herhangi bir bankanın sanal posundan ödeme alabilirsiniz. Ancak bazı ülkelerde kredi kartı alışkanlığı düşük seviyede olduğu için alternatif ödeme yöntemleri sıklıkla kullanılmakta. Maalesef Paypal ülkemizde hala aktif edilemediğinden bunun dışında alternatif ödeme yöntemlerini sisteminize entegre etmelisiniz. iDeal, Entercash, Yandex Money, Sofort gibi. Tüm bu ödeme yöntemlerinin yanında Orta Doğu’da Aramex kargo ile kapıda ödeme seçeneğini de kullanabilirsiniz. COD (Kapıda Ödeme).

Kimler E-İhracat Yapabilir

Gümrük mevzuatlarına uygun satılabilir ürün, hizmet veya bilgi sahibi olan herkes uluslararası ticaretin kapısını aralayabilir ve kendini global bir şirket konumuna getirebilir.

E-İhracat’ta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fraud sisteminin sağlıklı çalıştığından emin olduğunuz bir altyapı ve ödeme sistemi ile çalışmalısınız. Kargolama ve gümrük mevzuatlarında başarılı şirket ve mali müşavirlerle çalışmalısınız, Dil çevirileri ve para birimlerinin kur hesaplamalarına çok dikkat etmelisiniz. Bazı ülkelerde Youtube başı çekerkesn bazı ülkelerde Instagram, TikTok, Google dijital kanallara önderlik etmektedir, bazılarında ise Reddit, Bing, Baidu gibi kaynaklar dijitalde lider konumundadır bu yüzden dijital reklam stratejinizde de global ve her pazarın playerlarına uygun planlama yapmalısınız.

E-İhracatta Faydalı Araçlar

E-Ticaretten çok farklı olmayan bu alan için sizi E-Ticarette Faydalı Araçlar sayfamıza davet ediyoruz. Çünkü dijital globaldir 😊

Nasıl Çalışabiliriz?
112dijital’in çalışma şeklini, öncelikli kriterlerini ve hizmet mantığını merak ediyorsanız sizi böyle alalım 😉