fbpx
Sıkça Sorulan Sorular

Hangi danışmanlıkları veriyorsunuz?

Stratejik Planlama, Dijital Reklamcılık, E-Ticaret SEO, Grafik Tasarım, Yazılım Yönetimi, Marka & Pazarlama, Depo & Lojistik İyileştirmeleri, Finansal Planlama, İnsan Kaynakları Yönetimi, Televizyon Reklamları, Yatırım Danışmanlığı, E-İhracat Yönetimi ve dahası… Detaylı bilgi için

Nasıl Çalışıyorsunuz?

Projeniz için gerekli olan danışman ekibimizi kuruyor ve sizinle bu ekibi bir whatsapp grubunda buluşturuyoruz. 7/24 dirsek temasında çalışıyor ve tüm ihtiyacınız olan iyileştirmeleri birlikte yürütüyoruz. Size özel bir ekip tahsis ediyoruz. Detaylı bilgi için

Danışmanlık Ücretleri Nedir?

Projenizde kaç kişi çalışacaksa ve size ne kadar mesai harcayacaklarsa buna göre bir fatura kesiyoruz. Genelde E-Ticaret firmaları ile başlangıçta 7.500 TL ile 15.000 TL arasında bir aylık  maliyette olan ekiple start veriyoruz. E-Ticaret dışındaki reklamcılık hizmetlerinde ise 5.000 TL ile 10.000 TL arasında aylık bir bedelle projenize start veriyoruz.

Size her zaman ulaşabilir miyiz?

Whatsapp grubu üzerinden dilediğiniz zaman iletişime geçebilir ve destek alabilirsiniz. Buna hiç ihtiyaç duymayacaksınız çünkü çalıştığımız  işlerde sürekli iletişimde kalarak başarılı olabiliyoruz. Bizde 1 takım maksimum 3 markaya bakar. Bu yüzden özel ilgilenilir ve başarının temelini de bu oluşturur.

Yeriniz nerede?

Merkez ofisimiz SAMSUN ATAKUM’da fakat Türkiye’nin her yerine hizmet  vermekteyiz. Şanlıurfa’da da, Adana’da da, İzmir’de de, İstanbul’da da, Antalya’da da, Kırklareli’nde de, Fransa’da da, İngiltere’de de müşterilerimiz var ve hepsiyle Sürekli gerek online gerek offline temas halinde çalışmaktayız. E-Ticaret her yerde, haliyle biz de 😉

Ciro garantisi veriyor musunuz?

Hiçbir projede garanti veremeyiz. Eğer başarı garantiyse tüm projelerimizde başarılı olurduk ve böyle bir siteye ihtiyacımız olmazdı. 😉 Başarı ticaridir, sadece reklamla veya danışmanlıkla gelecek bir hikaye değildir. Pembe bulutlar çizmek kolaydır ama işin gerçeği maalesef hiçbir zaman garanti değildir. Başarının Sırları için buraya göz atabilirsiniz.

Çalışma sözleşmeniz nasıl?

Başlangıçta sözleşme yapmıyoruz. Temel Atma ve Güçlendirme, Analiz dönemlerinde sözleşmesiz ilerliyoruz. Siz bizi tanıyorsunuz, biz sizi tanıyoruz ve bu süreç 6 aya kadar uzayabiliyor. Eğer tamam ajansım sizsiniz derseniz o zaman sözleşme imzalıyoruz. Bu tamamen sizden gelecek talebe bağlı, onun dışında bizimle çalışmaya başladıktan sonra dilediğiniz zaman çalışmayı tek taraflı durdurmak hakkına sahipsiniz. Sizi mutlu edemedikten sonra ne yapalım sözleşmeyi 😊

Herkese aynı seviyede mi hizmet veriyorsunuz?

Maalesef hayır. Her projeye bakan ekip farklı. Ayırdıkları zaman farklı. Kaç kişilik ekibiniz olacak, ekip üyelerinin tecrübe ve bilgi seviyeleri ve size ne kadar mesai ayıracaksa ona göre ödeme aldığımız için her projenin danışmanlık seviyesi değişkenlik gösterir. Örn; X markamız bizden %50 mesai ile 10 kişilik bir takım kurmamız istediyse ona göre faturalandırılır ve o seviyede hizmet alır.

Başladığımızdan ne kadar süre sonra başarılı oluruz?

Bu da sizin ürün, fiyat, fotoğraf ve ticari rekabet gücünüze bağlı olarak değişkenlik göstermekte. Bazen sıfırdan kurduğumuz bir sitede 2 haftada günlük 200 TL reklamla 15.000 TL cirolara çıktığımız oldu, bazen 3 ayda günlük 1.000 TL reklamla 5.000 TL ciroyu anca gördüğümüz de oldu.

E-Ticaret’e yatırım yapmaya değer mi?

Doğru ekiple, doğru planla doğru zamanda yapacaksanız kesinlikle değer.

Neden E-Ticaret’e gireyim?

Çünkü insanlar internette. Herkes ama herkes internette. İnsanlar Google’da arama yapıyor, Facebook, Instagram’da dolaşıyor, Youtube’da video izliyor müzik dinliyor, bir AVM’de mağaza açmak mı, Tüm telefonlarda mağaza açmak mı? Dünya online oldu, insanlar online, müşterileriniz online, siz hala offline’da direnemezsiniz. Eğer elinizdeki telefon tuşlu bir telefon değilse siz de online’da olanlardansınız. Hala offline mağazada direnmek, bugün tuşlu telefon kullanmak gibidir.

Pazaryeri mi, kendi sitem mi ikisi birden mi?

Pazaryerleri güzel tezgahlardır ama hiçbir zaman size marka olmanızı vadetmezler çünkü amaçları sizi tedarikçi olarak elde tutmaktır. Eğer üreticiyseniz ve onbinlerce yüzbinlerce stok tutmak zorunda kalıyorsanız ve markalaşmak gibi bir amacınız yoksa çok mantıklı. Ancak kendi markanızı büyütmek ve kendi tezgahınızı geliştirmek istiyorsanız o zaman sadece kendi sitenizde satışa odaklanmalısınız. Eğer hem markalaşmak hem yüklü stoktan kurtulmak istiyorsanız ikisini birden yürütmelisiniz ama unutmayın pazaryerleri sizin markanızı sürekli baltalayacak ve ana tezgah olarak kendilerini konumlayacaklar. Bir tane örnek veremezsiniz pazaryerinde büyüyüp oradan marka olarak çıkıp sonra kendi sitesini kuran ve başarılı olan. Çünkü her zaman pazaryerindeki satışa muhtaç bırakılacaklar. %25 komisyonla satış yaptığın ve tamamen tezgahın sahibinin kurallarına tabii olduğun bir yer mi, minimum 1’e 5 aldığın yan, en fazla %20 reklamla ilerlediğin kuralları senin belirlediğin kendi siten mi? %25 komisyon demek 1’e 4 kazandırmak demektir. Eğer kendi sitende bunun üzerinde kazanıyorsan pazaryerine ihtiyacın yoktur.  Tabi sektörden sektöre değişkenlik gösterebilir, ürün başına satış fiyatı 250 TL üzeri olan veya elektronik olan bir ürün için insanlar genelde güvenilir liman olan pazaryerlerinden alışverişi tercih eder. Bu da kendi sitenizde 1’e 4’den daha düşük ciro yapacağınız anlamına gelir, bu tür durumda pazaryeri mantıklıdır.

Hangi E-Ticaret paketini almalıyım?

Bu sektörünüze, ürünlerinize, beklentilerinize, muhasebe programınıza, amaçlarınıza ve hedeflerinize göre çok değişen bir seçimdir. Sizin için en doğru paket seçimini yapmamızı isterseniz bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. RANDEVU AL

Sektörü, dijitali öğrenmek istiyorum.

Udemy, 112dijital Blog  Bu kaynakları inceleyerek temeli atmış hatta reklam verebilir konuma gelmiş olmanız muhtemeldir. Ama en önemlisi tecrübe ve aktif çalışmaktır. Bu da zamanla olacak.